Gelijkgestemden

Onderstaande links verwijzen naar sites van centra, therapeuten en musici die gebruikmaken van mijn klankschalen en/of bij mij een workshop klankmassage hebben gevolgd.

Over mij

Gepassioneerd klankwerker

Klankschalen zijn mijn passie. In de diepte zoekend naar de werking van klank. Steeds zorgvuldiger luisterend, gezegend met zoveel prachtig materiaal.

Zoektocht

Zoektocht

  • Importeur en verkoper van antiek in en uit Engeland
  • CD-winkel - bedenker, ontwerper en eigenaar Disk-O-Rent Groningen
  • Centrum Samavihara in Gasselternijveen - ontwerp, bouw en docent
  • Didgeridoo.nl - medeoprichter
  • Ervaren didgeridoo docent
  • Medeoprichter en bedenker Yantra Groningen
  • Oprichter en eigenaar van Klankschaal.nl
  • En inmiddels verzorg ik meer dan 30 jaar meditatieve klankconcerten

Ik heb het geluk gehad dat ik van mijn passie mijn werk kon maken.
Eerst als antiquair in Groningen. Daarna als oprichter en eigenaar van Disk-O-Rent. Kort na een bijna doodervaring kreeg ik van een van mijn klanten een klankschaal in mijn handen. Ik wist niet wat ik hoorde! Na al die jaren muziek, duizenden cd's verder, stond ik opeens in Stilte. Wat een ervaring! De hele avond heb ik met dat schaaltje doorgebracht.

Toen ik uiteindelijk ging slapen was het alsof een oceaan van geluid over en door me heen spoelde. Deze innerlijke klank was oorverdovend, omhullend, beangstigend en vertroostend tegelijk. Voor mij was meteen duidelijk dat dit een begin was van iets nieuws. Niet lang daarna kocht ik mijn eerste klankschalen en begon een diepgaand en lang onderzoek.

Discografie

Discografie

1: Music for meditation
2: The complete course
3: Barramundi dreaming. Samen met onze vrienden Hein Braat en Peter Weekers.

Voor Borg Diem Groeneveld - boventoonzanger - verzorgden we de productie van 2 boventoon-cd's: Tovertonen en Kentering van het Boventoontrio.

Samavihara

Samavihara

Ik ging steeds meer lesgeven. Zo ook op het Eigentijds Festival waar ik vele jaren klankschalen-, meditatie- en didgeridoo-workshops heb aangeboden. In 1997 ontmoette ik tijdens een van de workshops mijn huidige vrouw, Romy van der Pool. Samen zijn we verder op reis gegaan. Langs paden van yoga, Ayurveda, Vipassana-meditatie, grote gongen, boventoonzang, mantra, tanpura's, mondharpen, Indiaanse Lakota fluiten en nog veel meer. We reisden onder meer naar Australië, India, Nepal, Griekenland en Zwitserland op zoek naar kennis over de uitwerking van klank en de glans van het echte.

Ik bouwde een cursuscentrum in een boerderij op 1 hectare grond, waarin onze 3 bedrijven zijn gevestigd: Klankschaal.nl, Barramundi | didgeridoo.nl en Samavihara | Romy van der Pool.

Hier in Gasselternijveen nabij bossen en hunebedden, midden in de natuur van Drenthe, is Samavihara vanaf 2000 gevestigd. Het is een waar paradijs geworden met leliemeertje, slingerende wandelpaden en IJslandse paarden.