Tip

Als je naar mij toekomt, neem dan je eigen schalen mee. Dan ervaar je zelf het verschil!

Zelf een klankschaal maken

Wil je onder deskundige begeleiding een eigen klankschaal maken? Dan raad ik je aan om contact op te nemen met Carolina Schompers en Ton Akkerman van Stichting Odebaer.

Dé specialist in Nederland

Ben je op zoek naar een oude, bijzondere klankschaal? Een schaal voor het leven? Je kunt bij mij kiezen uit honderden, speciaal door mij geselecteerde antieke schalen in verschillende prijsklassen.

Na zelf jarenlang klankmassages te heb gegeven weet ik waar ik op moet letten bij het selecteren en inkopen van klankschalen van hoge kwaliteit. Ik ben niet de zoveelste handelaar die een extra artikel toevoegt aan een groot assortiment. Ik kies doelbewust voor specialisatie in het allerbeste materiaal.

Bijzondere vorm

Je vindt bij mij een groot aanbod bijzonder mooie antieke klankschalen vervaardigd door meestersmeden. Waaronder exclusieve zeldzame schalen met uitzonderlijk zuivere en verfijnde hoge tonen en zeer diep inwerkende trillingen van de lagere tonen.

Waarom zou je anders naar Drenthe rijden?


Persoonlijk

Omdat ik me realiseer dat het voor mijn klanten belangrijk is om de juiste keuze te maken, heb ik in ons centrum een speciale ruimte ingericht. Hierin staan meer dan 300 antieke schalen in alle toonsoorten.

Centrum Samavihara
Centrum Samavihara

Hier mag je schalen bekijken, voelen, aanslaan en beluisteren. En om het helemaal compleet te maken heb ik een zachte mat neergelegd zodat je zelf de diepe uitwerking van de trilling van de schalen kunt ervaren.

Het klinkt misschien hoogdravend maar ik voel het als mijn missie om mijn schalen in de juiste handen te plaatsen. Daarom stel ik me dienstbaar en afgestemd op. Neem de tijd om samen met mij op zoek te gaan naar de klank die het beste bij je past.


Hartschaal

Ik raad je aan te beginnen met je Hartschaal. De schaal die jou het diepste raakt, die stil maakt en verwondert. Mocht je later willen uitbreiden dan zoeken we naar een schaal die perfect mee resoneert. De toonhoogte van je hartschaal zal dus leidend zijn bij je volgende zoektocht.


Nepal

Vanuit mijn liefde voor klank neem ik alle tijd bij het inkopen van de allerbeste oude klankschalen. Ik stel nogal wat eisen en daarom ben ik de afgelopen 30 jaar verschillende keren naar Nepal gereisd. Eerst om de juiste leverancier te vinden en duidelijk te maken wat ik voor eisen stel. Vervolgens om ter plekke de mooiste schalen persoonlijk te selecteren.

Stupa Bodnath
Stupa Bodnath
Kathmandu
Kathmandu

Tijdens het voorwerk worden grote hoeveelheden schalen doorzocht, op zoek naar de voor mij meest geschikte. Het is goed er bij stil te staan dat er vele duizenden kilometers door de bergen wordt afgelegd om de bijzondere collectie bij elkaar te krijgen waaruit ik mijn keuze mag maken.


Internet

Klankschalen zijn er in allerlei vormen en maten. Als je het internet afzoekt, kom je er heel veel tegen en wat dan opvalt is het verschil in prijs. Natuurlijk is het internet bij uitstek geschikt om een standaard product te vergelijken en te kopen, tegen een zo scherp mogelijke prijs. Zo kun je een TV of een auto goed vergelijken. Met klankschalen is dat anders. Er zijn weinig goede, oude klankschalen in omloop. Het vinden van een schaal met bijzondere kwaliteiten is echt een vak apart.


Betaalbaar

Oude klankschalen van hoge kwaliteit zijn steeds moeilijker te vinden. Mijn schalen voldoen aan de hoogste eisen qua klank, vorm, trilling en materiaalgebruik. De prijs van een oude, bijzondere schaal is misschien hoger dan van een nieuwe schaal in de winkel, maar door eigen import is hij nog steeds betaalbaar. Mijn aandacht, ervaring en geduld krijg je er gratis bij.


Nieuwe schalen

Er worden vandaag de dag ook mooie nieuwe klankschalen gemaakt, zoals de Acama-schalen. Minder mysterieus, dat wel, maar evengoed met een eigen schoonheid. Er een hele industrie ontstaan waarbij metalen platen aan de dorpelingen worden geleverd om in een industrieel proces te worden omgevormd tot klankschaal. Hoe anders zal het 150 jaar geleden geklonken hebben tussen de besneeuwde berghellingen toen de schalen met speciale intentie met de hand werden gesmeed vanuit het ter plaatse beschikbare erts?

Ik heb vanuit mijn eigen ervaring een duidelijke keuze gemaakt. Daarom zijn nieuwe schalen bij mij niet te koop zolang er nog goede oude te vinden zijn.


Klankschaal opsturen

Laat ik maar eerlijk zijn. Ik hoop dat je de moeite neemt om zo'n belangrijke aanschaf persoonlijk te komen doen. Mocht dat niet mogelijk zijn dan ga ik met plezier voor je op zoek in mijn uitgebreide collectie en stuur mijn keuze naar je toe.
En mocht je ondanks mijn zorgvuldigheid toch niet tevreden zijn, dan bied ik de mogelijkheid om de klankschaal binnen een maand persoonlijk te komen omruilen.