Ervaar de klank

Thadobati schaal

Thado betekent "recht". Dus zoals de naam al aangeeft heeft dit model een rechte wand en platte bodem met een diameter van 14-20 cm.


Klank

De klank biedt alles wat je van een goede, oude klankschaal mag verwachten. Je hoort minstens 2 zuivere, betoverende tonen die heel lang aanhouden. Het verschil in toonhoogte tussen dun- en dikwandig kan wel een octaaf zijn. Dit maakt het mogelijk een set van 3 octaven te maken met 1 Jambati en 2 Thadobati schalen.


Dunwandig

Dunwandige Thadobati schalen zijn vanwege de relatief lage prijs uitermate geschikt als "instapmodel". Ze hebben een wat lagere toon dan de dikwandige, vaak in het 3e octaaf. Vanwege hun zachte, mysterieuze karakter zijn ze heel geschikt om een yogales of meditatiesessie in te luiden.

Prijs vanaf

€ 175


Dikwandig

Dikwandige Thadobati schalen hebben een heel heldere klank. Bij antieke schalen zie je soms ingeslagen cirkeltjes, die in een soort driehoek geordend zijn, in groepjes rond de bovenrand. De schalen die ik in de loop van de jaren heb geselecteerd zijn zuiver, reinigend, verhelderend en krachtig. De toonhoogte is vaak in het 4e octaaf. De mooiste dikwandige noem ik in gedachten "golden healers". Ze behoren tot mijn favorieten.

Prijs vanaf

€ 200


Kleine schalen

Kleine Thadobati schalen zijn er met dunne en dikke wand. Vooral de dikwandige hebben een heldere, hoge toon, die lang aanhoudt als een ijspegel in de Himalaya. Een groot contrast met nieuwe, soortgelijke kleine schalen waarbij een van de toonlagen al snel verdwijnt. Helaas zijn deze superschaaltjes zo schaars dat ik er maar heel soms een paar kan aanschaffen. Toonhoogte 4e en 5e octaaf.

Prijs vanaf

€ 75